Carme Orte

20-04-2010

“Donem l’oportunitat a la gent gran de ser alumnes de dret de la Universitat”

Carme Orte, Directora de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) assegura que cada vegada són més les persones grans amb inquietuds formatives.

Des de fa 12 anys, la UOM els ofereix la possibilitat de cursar estudis superiors i de millorar així “la seva qualitat de vida a tots els nivells”. Amb el suport de “SA NOSTRA”, el programa La UOM als pobles trenca encara més barreres: el lloc de residència ja no és tampoc un impediment per accedir al coneixement i la cultura.

-Com sorgeix la iniciativa d’una universitat per a majors de 55 anys?

-La UOM neix per a donar resposta a les demandes i necessitats educatives i culturals d’un col·lectiu que fins ara no tenia visibilitat i per potenciar la disseminació del coneixement i de la cultura de la Universitat de les Illes Balears. Una part important de l’alumnat no ha pogut estudiar a la Universitat. La UOM els permet formar part de la comunitat universitària com a alumnes de dret.


-Quines titulacions oferiu?
-Al campus universitari tenim el Diploma Sènior de la UOM, que són tres cursos acadèmics de 500 hores, i el Diploma Sènior Superior, de 380 hores de durada, i hi ha també dos Diplomes d’Especialització de 100 hores. A totes les illes, a més, hi ha programes com La UOM als pobles.

-En què consisteix ‘La UOM als pobles’?

-És un projecte dirigit a les persones més grans de 55 anys que no tenen la possibilitat d’assistir al campus universitari. La UOM oferta un cicle de sis conferències, de temàtica variada i actual, per donar a conèixer la nostra cultura i fer cultura entre tots.

-Quines localitats recorrerà?

-Enguany el durem a Alcúdia, Andratx, Binissalem, Calvià, Capdepera, Felanitx, Inca, Lloret de Vistalegre, Llucmajor, Marratxí, Muro, Pollença, Porreres, Santa Maria del Camí, Santa Margalida, sa Pobla, Sineu, Son Servera i Son Servera-Cala Millor.

-Qui hi pot participar, i com?

-Estan dirigits a les persones més grans, encara que són oberts a qualsevol interessat. El que han de fer és anar al Centre Universitari Municipal o al seu ajuntament i emplenar el full d’inscripció. És gratuït.

-Quin paper hi juga “SA NOSTRA”?

-És el suport privat oficial de la UOM, i valorem de manera molt positiva la seva col·laboració.

-L’edat suposa més dificultats per adquirir coneixements?

-De cap manera. Els alumnes aporten la seva experiència, que és un aspecte molt important a l’hora d’adquirir tot tipus d’habilitats. A més, les actituds, les motivacions i  els interessos cap al coneixement d’aquest col·lectiu és un valor afegit que influeix també en l’aprenentatge.

-Més enllà de l’edat i la motivació, en què es diferencien els estudiants de la UOM de la resta?

-La diferència està en la vivència de ser universitari als 55 anys. La vertadera experiència és la viscuda durant aquest període, les relacions creades, la participació a les classes o la complicitat amb els estudiants més joves.

1
El programa La UOM als Pobles de Mallorca ofereix un cicle de conferències durant els mesos d'abril, maig i juny
Enllaços relacionats

:

Oficina per a Programes Universitaris de la UOM, una oficina encarregada de gestionar els diferents programes que la Universitat Oberta per a Majors té en aquests moments i els que hi pugui haver amb vista al futur

http://www.uib.es/uom/
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20