Ana Carlota Cáceres

28-06-2012

Nova becaria de l'Orquestra Simfònica de Basilea. Enhorabona!

Des de petita tenia clar que volia tocar la percussió. Ara, Ana Carlota Càceres Bermejo (Badajoz, 1988) cursa un Màster en arts i interpretació musical a Suïssa, amb una beca de "SA NOSTRA" i, recentment, ha guanyat la beca de l'Orquestra Simfònica de Balsilea per a la temporada 2012 - 2013.

Jove i sobradament preparada, ha format part de l'Orquestra Jove Nacional (JONDE) i de la Jove Orquestra Iberoamericana. El 2011 va ser finalista del concurs Art Jove.

Per què vas triar la percussió?

Des que era petita sempre m'ha atret. Record que quan la meva mare em va apuntar al conservatori, als 7 anys, li vaig dir que volia tocar la percussió, ho tenia molt clar, no sé per què, però no volia tocar cap altre instrument.

En què consisteix el màster que estàs cursant?

És un màster especialitzat en música contemporània. Entre les assignatures optatives destaquen les classes de la meva especialitat i la música de cambra, tant de percussió com amb altres instrumentistes, basada principalment en composicions dels últims anys.

Per què has triat la Hochschule für Musik Basel?

Per dos motius especialment. En primer lloc, perquè disposa del millor professor de percussió, Christian Diersten, que està especialitzat en el repertori percusionístic dels últims anys i està en contacte amb els compositors d'avui en dia. En segon lloc, perquè la ciutat de Basilea és un centre molt important pel que fa a música contemporània.

Quina és la teva música preferida?

La música clàssica és, sens dubte, la meva favorita, si bé no podria dir exactament quin tipus preferesc, si la contemporània, l’orquestral, la música de cambra... Tot té un moment i un sentit en la meva vida, i l’arrodoneix, tant quan l’escolt, com quant l’estudii o l’interpret.

Quina peça i quin compositor recomanaries?

Hi ha tants gusts com colors! Però hi ha una peça en especial, o un fragment, que simplement et fa sentir que l'art existeix. El nom de la peça és Quejas, o la maja y el ruiseñor, forma part de les Goyescas de Granados, per a piano, i, si m’ho permeteu, la interpretació d'Alicia de Larrocha és simplement màgia.

Hi ha obra composta només per a percussió?

I tant!. Hi ha molta música escrita per a percussió i des de principis del s. XX és una de les especialitats instrumentals que més evolució ha patit per la varietat tímbrica i quantitativa, molt apreciada avui en dia pels compositors.

Com tracten els compositors aquesta secció instrumental?

Cada vegada li donen més importància ja que els aporta molts recursos a l'hora de compondre.

Quines sortides professionals té un percussionista?

Moltes. Pots ser solista, formar un grup de cambra, ser professor en un conservatori o escola de música, tocar en una banda, o en una orquestra...

Quin valor afegit pots aportar a Balears?

Som membre de l’ensemble jove de música contemporània de Balears (S'ensemble) que col·labora i realitza projectes tant a l'arxipèlag, al Festival de Compositors, com a la península. A més, he participat en moltes ocasions com a músic de reforç amb l'Orquestra Simfònica Ciutat de Palma.

Com valores la beca de "SA NOSTRA"?

Estaré eternament agraïda amb aquesta oportunitat que m'ha brindat "SA NOSTRA", ja que sense la beca no hauria pogut pagar els meus estudis ni l’estada a l'estranger.

Ana Carlota amplia els estudis de percussió a Suïssa
Ana Carlota amplia els estudis de percussió a Suïssa
fle_izq 1 / 4 fle_der
Sense la beca de "SA NOSTRA" no hauria pogut ampliar els estudis de percussió a l'estranger
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20