Joaquim Domènech, Cap Pela

12-06-2012

"Quan s’ajunten les nostres veus és quelcom màgic!"

Ara fa devuit anys, un grup de joves va sorprendre a Mallorca amb la interpretació de temes coneguts sense l’ajuda de cap instrument. Així va néixer Cap Pela. Han passat els anys, però el grup es manté fidel als seus principis. Diumenge 1 de juliol, actuen al Concert del Torrent de Pareis. Joaquim Domènech (València, 1971) ens ens dóna unes pinzellades.

Un record entranyable dels orígens de Cap Pela, fa ja 18 anys...

Records en tenim molts i volem mantenir-los vius, perquè pensam que recordar els orígens és important. Els sopars de pa amb oli amb les primeres cançons, el primer concert a la Biblioteca de Can Torró d’Alcúdia, el primer enregistrament... En aquella època érem dotze.

Com es manté la il·lusió en un projecte durant tots aquest anys?

L’escalfor de l’escenari ajuda molt a mantenir la il·lusió, quan veus la resposta de la gent. També el recolzament de l’equip humà que ens envolta (tècnics, productors, mànagers) ens engresca en nous projectes.

Professionalitat i família conviuen en aquest projecte, com es porta aquesta situació?

Això és el més complicat. Tanta sort que tenim padrins, familiars, amics i companys de feina que sempre estan disposats a donar a una mà (o dues, o tres).

Quin criteri emprau per a la selecció de repertori?

Habitualment, el criteri és triar cançons que ens agraden molt i que poden funcionar només amb veus, sense cap altre acompanyament. El que sempre ens sorprèn és que, amb un bon arranjament, es pot fer gairebé tot.

I a Moon River?

En el darrer disc el criteri ha consistit a triar cançons que haguessin sortit a alguna pel·lícula, però que no fossin bandes sonores. Ens va sortir un llistat llarguíssim i la selecció no va ser gens fàcil, però n’estam molt satisfets del resultat. 

Què suposa per a Cap Pela aquest setè disc?

Una passa endavant, en molts aspectes: arranjaments, sons, mescla d’estils... Fins i tot amb el tema de la posada en escena i amb la incorporació de nous elements i possibilitats.

I els arranjaments? Com us feis vostres melodies tan populars?

Aquesta és la clau del grup. Aconseguir que quan escoltes Cap Pela identifiquis el nostre so, diferent a qualsevol altre grup a cappella. És important conèixer bé els instruments amb què comptes, per fer arranjaments arriscats i originals.

Instruments vocals...

Les veus de cada un de nosaltres tenen moltes possibilitats per separat; però quan s’ajunten, és quelcom màgic. Són gairebé vint anys de cantar junts.

Fa uns anys, ja protagonitzàreu el concert de “SA NOSTRA” al Torrent de Pareis. Quines coses han canviat de llavors ençà?

Hem canviat molt, però els fonaments són els mateixos. Recordam aquell concert com si fos ara: va ploure fins just abans de començar a cantar, pensàvem que no hi hauria gent, que no el podríem fer allà on estava previst... Finalment, va sortir el sol; vàrem sortir amb moltes ganes de cantar i va ser fantàstic.

Què suposa per a Cap Pela fer música a un entorn tan privilegiat com és el Torrent?

Suposa cantar en un escenari impressionant, entre mar i muntanya. Un indret emblemàtic de la nostra illa, a la qual estimam. El lloc enamora, imagina-te’l amb música!

fle_izq 1 / 3 fle_der
“L’enclavament enamora, més encara amb música!”
01-07-12
17:30
Concert | Escorca
Torrent de Pareis
Enllaços relacionats

:

Plana oficial Cap Pela

http://www.cappela.es/
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20