Exposició

01-12-2008

Artesania de la persuasió

En els anys en què el cinema era una revolució, Joan Matas ja creava anuncis per a les sales de projecció. “Al principi era la fosca. El fons Matas, una forma de publicitat cinematogràfica (1924-1978)” recull una selecció de més de dues-centes de les seves diapositives al Centre de Cultura “SA NOSTRA” de Palma.

La mostra reuneix peces projectades d'anuncis d’estrenes de pel·lícules, anuncis comercials, avisos, acudits, originals i fotografies d'entre un fons de més de 30.000 elements.

L’objectiu de l’exposició és recuperar i difondre un material que havia romàs desat i que fa part de la història de la publicitat a les Illes Balears. “Al principi era la fosca” reflecteix els canvis que ha sofert la nostra societat al llarg del segle XX i constitueix una aportació a la història que encara ens queda per recuperar i descobrir.

Difusió del patrimoni
Apropar el contingut del fons Matas al gran públic fa part del compromís de “SA NOSTRA” amb la difusió dels distints vessants que conformen el patrimoni històric i cultural de les Illes Balears.

La catalogació sistemàtica completa de l’arxiu de Publicidad Matas en garanteix la conservació i converteix el fons documental en una eina efectiva per a qualsevol tipus d’estudi.
1
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20