Medi ambient

27-10-2011

Millora del paisatge i la biodiversitat d'Eivissa

Recuperar l’antic camí de la casa, netejar el bosc per protegir-lo dels incendis i habilitar el terreny per al conreu són algunes de les tasques realitzades pel GEN-GOB a la finca Can Toni d’en Jaume Negre durant els primers mesos de feina.

Aquest projecte de custòdia del territori a Eivissa va obtenir el suport de “SA NOSTRA” en el marc de la Convocatòria d’ajuts per a la conservació de la biodiversitat.  L’objectiu del GEN-GOB és millorar el paisatge i la biodiversitat d’aquest espai i posar en valor de la finca mitjançant la recuperació de zones de conreu, la incorporació de microprojectes de millora ambiental i bones pràctiques agràries, entre molts d'altres. Això comporta fer-hi una de les 8 feixes del canal, per sembrar blat i ordi.

Condicionament i recuperació

Durant els primer mesos de treball, s’ha iniciat la recuperació de l’antic camí de la casa i la neteja d’un tram emboscat dins la finca, al costat del camí des Puig, que servirà com faixa de protecció contra incendis; s’ha iniciat, també, la tala d’alguns pins, la retirada de vegetació i la poda d’arbres a les feixes principals de cara a la seva recuperació com a conreus.

 Preparant l'espai per a recuperar els marges

 

Altres feines iniciades són la preparació d’un tram de paret seca per recuperar-lo  i la retirada de vegetació exòtica (Carpobrotus edulis i altres plantes ornamentals), així com de residus dels voltants de la casa i en particular de la cisterna.  Per a totes aquestes tasques el GEN-GOB ha comptat amb la participació voluntària de socis i simpatitzants.

Una finca estratègicament situada

Can Toni d’en Jaume Negre està situada a la venda de Santa Llúcia, Sant Llorenç de Balàfia, dins el terme municipal de Sant Joan de Labritja.

La finca es troba en un lloc estratègic, a escassa distància de nucli de Balàfia (conjunt d’habitatges tradicionals, alguns dotats de torre de defensa, i situats en un entorn rural) i del petit nucli parroquial de Sant Llorenç.

A Sant Llorenç, s’hi troben el Centre d’Interpretació des Amunts i la finca pública Can Pere Musson, propietat del Consell d’Eivissa.

 

Casa i voltants
Casa i voltants
fle_izq 1 / 2 fle_der
La presentació s’ha fet a la Sala de Cultura d’Eivissa
Enllaços relacionats

:

Més informació sobre el projecte

http://cantonidenjaumenegre.blogspot.com/
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20