Dia Mundial del Autismo

25-03-2014

Il·lumina’l de blau: 2 d’abril, Dia Mundial de l’Autisme

Per celebrar el Dia Mundial de l’Autisme, l’Associació Gaspar Hauser ha preparat un singular acte que uneix música, art i dansa amb el testimoni de la solidaritat, de l’ajut i de la generositat.

L'acte serà dimecres, dia 2 d’abril, a les 20 h, a la Seu de Mallorca.

La catedral allotjarà un espectacle en el qual art i autisme es donen la mà per col·laborar mútuament. Hi participen, entre d’altres:

  • Orquestra de Cambra i Brass Ensemble del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears
  • Escola de Dansa Francisca Tomàs
  • Armando Lorente
  • Jaume Anglada
  • Toni Cuenca
  • Miquel Ferrà
  • Miquel Àngel Lladó
  • … i tu, també hi estàs convidat

La col·laboració de les empreses

Per un altre costat, en el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, es vol centrar l’atenció en les empreses que estan descobrint els beneficis mutus de contractar persones amb autisme. Diversos estudis han demostrat que un alt percentatge, entre el 76 i el 90%, d'adults amb autisme no tenen feina.

Aquesta és una de les moltes raons per les quals l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme com una jornada anual per cridar l'atenció de les necessitats urgents de les persones amb autisme a tot el món.

L'autisme és un trastorn complex que afecta el cervell. Dificulta la comunicació i la interacció social de l'individu i sovint provoca comportaments inusuals o repetitius.

Avui en dia, entre 1 de cada 100 i 1 de cada 150, són nins diagnosticats d'autisme -al voltant de 3,3 milions de persones a la Unió Europea-. En la majoria de les regions europees, aquests nins en passar a la vida adulta s'enfronten a una taxa d'atur generalitzada, amb poc o gens de suport.

L'autisme pot afectar l'habilitat d'una persona per relacionar-se. No obstant això, els majors obstacles a què s'enfronten les persones amb autisme a l'hora d' accedir a l'ocupació són la manca de suport per aconseguir i mantenir un lloc de treball i l'estigma social sobre la seva condició.

L'ocupació és més que una feina per a les persones amb autisme

A Europa i també al voltant del món, diverses empreses innovadores estan començant a emprar les qualitats úniques de les persones amb autisme per ajudar-los a assolir els seus objectius.

L'ocupació és més que una feina per a les persones amb autisme -els permet viure vides més plenes i independents-. Empreses de tot el món també s'estan adonant que contractar persones amb trastorn de l'espectre autista va més enllà de la filantropia i la responsabilitat social de les empreses. Utilitzar les seves habilitats i crear una mà d'obra més diversa pot ajudar a les empreses a tenir èxit, en benefici de tots els que hi participen.

Aquest any, els europeus s'uniran juntament amb ciutadans de tot el món per fer una crida per una major conscienciació sobre l'autisme a través d'esdeveniments i activitats durant el mes d'abril.

A ciutats de tot Europa, a Palma al seu lloc més emblemàtic ‘LA CATEDRAL’, molts edificis s'il·luminaran de blau durant la nit del 2 d'abril com a part de la iniciativa ‘Il·lumina’l de blau’.

T’hi esperam!!

fle_izq 1 / 3 fle_der
Dimecres dia 2 d’abril, a les 20.ooh, a la Seu de Mallorca
02-04-14
20:00
Espectacle de música i dansa | Palma
La Seu de Mallorca

Entrada solidària: 10 euros a benefici de l'Associació. Venda d'entrades: Centre Gaspar Hauser (971-452236/8), taquilla de la Catedral, Norma Cómics y Escola Francisca Tomàs (c/ Antoni Marqués , 26)

Fila zero: ES30-0487-2099-1820-0001-3058

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
CONFERÈNCIA
30/03/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
II CICLE CINEMA I DISCAPACITAT
31/03/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
01/04/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
05/03/2020-30/04/2020
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20