Música

01-12-2017

Presentació del disc ‘Dotze pinzellades’

Josep Ros debuta amb aquest disc, intitulat 'Dotze Pinzellades', per tocar al piano, que es presentarà el proper dilluns, 11 de desembre, en el Centre de Cultura SA NOSTRA de Palma. El pianista Andreu Riera interpretarà alguna de les àries contemporànies que inclou el disc. No t'ho perdis!!

El compositor Josep Ros s'ha enfrontat per primera vegada al repte, que ha batejat com Dotze Pinzellades, la seva primera creació només per a piano, amb un aplec de peces neoimpressionistes. Es presentarà a Palma aquest dilluns, 11 de desembre.

  • Amb la participació d’Eugènia Gallego, Pere Estelrich i el mateix Josep Ros.

  • Centre de Cultura SA NOSTRA
  • Carrer de la Concepció, 12, Palma
  • 11 de desembre. 20.15h

A Josep Ros i Andreu Riera els uneix l'admiració mútua i una forta amistat, motius més que suficients perquè el compositor llucmajorer requerís al pianista manacorí per interpretar la gairebé hora i quaranta minuts de la seva nova creació.

‘Va ser el 2012 quan va decidir compondre una sèrie de peces per a piano amb la idea que fos jo qui les s'estrenés. És una obra de gran envergadura. El disc comprèn dotze moviments i cada un d'ells està dedicat a algun membre de la seva família, com la seva dona o els seus fills, o personatges culturals del poble com Antoni Parera Font, Xavier Gelabert o Jaume Santandreu’, va explicar Riera al Diario de Mallorca en motiu de la presentació del disc a Manacor.

La presentació de la última creació de Ros, una fusió d'estils "com si els haguessis ficat en una Thermomix" tal com va definir el seu intèrpret. ‘És música sense pretensions, neoimpressionista tirant a clàssica, però és una filharmonia molt melòdica, molt propera que cala fàcilment en el públic’, va declarar Ros, que va barrejar ritmes francesos, mallorquins i cubans.

‘A Maria Eugènia vaig incorporar una guajira, perquè la vaig escoltar en un tema de Xuxo Valdés i em va agradar", va aclarir el compositor.

Riera, un dels pianistes més significatius de les illes, ha apuntat que seleccionarà tres o quatre temes per tocar-los en directe, durant la presentació, en la qual Gallego, Estelrich i el mateix Ros exerciran de presentadors.

Andreu Riera, piano

Andreu Riera (Manacor, 1966) ha fet concerts pràcticament arreu de tot Espanya, així com a Itàlia, Àustria, França, Suïssa, Alemanya, Finlàndia, Anglaterra, Estats Units, Canadà i Austràlia, destacant la seva gran versatilitat fent recitals de piano sol, concerts de música de cambra, acompanyant cantants, de solista -concertant amb orquestra, inclús darrerament amb recitals combinats de música i poesia, i música i teatre.

Actualment és professor titular del Conservatori Superior de les Illes Balears i Director Artístic del Festival de Música de Cambra de Cala Morlanda. Són de destacar les seves darreres actuacions a l’Elesbash Hall de la University of the City of New York, estrenant l’obra per a Piano sol “Mentum” del compositor Parera Fons, el cicle integral de les poloneses de F. Chopin al Palacio de Festivales de Santander durant l’any Chopin 2010.

A l’any 2012 ha actuat de solista amb l’Orquestra Nacional d’Andorra al Palau de la Música de Barcelona, al Festival Pórtico do Paraiso de Orense,  a la Fira de Música Clàssica de Verona (Itàlia), al Festival Internacional de Cant Coral de Nancy, França, al Festival Internacional de Bielsko -Biala de Polònia,i recentment a la Mendelssohn -Remisesaal de Berlín.

Josep Ros (Son Servera, 1941)

Encara que no és manacorí de naixement, és un dels músics, compositors i directors que més ha fet per la cultura musical de Manacor. Va fer estudis de música amb Antoni Maria Servera (sent el seu últim deixeble) i de piano al Conservatori de Música i Dansa de les Balears.

Ha estat fundador (1976) i director (1982 a 1989) de l'Orquestra de Cambra Ciutat de Manacor; de la Coral Laudate de Son Servera (1981 - 1990); de la Coral Fra Juníper Serra de Petra (1983 - 1990), de la Coral Monteverdi (1989 - 1990) i va ser director de la Capella de Manacor de 1982 a 1989.

D'entre el seu extens catàleg destaquen obres com Requiem Sebastiani (per a cor, solistes, orquestra de cordes i orgue), L'arribada del Crist (per a cor, solistes i orquestra sobre un text de Jaume Santandreu), i aquest disc 12 pinzellades (dotze obres per a piano en homenatge a dotze personalitats manacorines, enregistrat amb el pianista Andreu Riera).

Ros i Riera
Ros i Riera
fle_izq 1 / 4 fle_der
‘És música sense pretensions, neoimpressionista tirant a clàssica, però és una filharmonia molt melòdica, molt propera que cala fàcilment en el públic’...
Cinema d'Autor
30/11/2017

«El mar», d'Agustí Villaronga

Conferència
30/11/2017

L’estil de vida mediterrani

Conscienciació
30/11/2017

Mes europeu del TDAH

Premi 'Carlos Blanes Nouvilas'
29/11/2017

Qui és Jaume Ferriol?

I Premi d’Economia Social
24/11/2017

‘Carlos Blanes Nouvilas’

Música solidària
23/11/2017

Ajudem els petits Izan i Lucas

Jornada formativa
23/11/2017

El turisme xinès

IV Festival de Tardor
20/11/2017

Quirós Piano Duo

Cinema d’autor
13/12/2017

La propera pell

Concert Solidari de Nadal
12/12/2018

Blauets de Lluc i la Capella Mallorquina

Cicle APABAL
18/12/2017

L’abadia de Northanger

Exposició Eivissa
27/12/2017

“La Transició a peu de carrer”

Cercle d’Economia
03/01/2018

Juan Pedro Yllanes

Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20