Inauguració

09-09-2011

"Contraviolències", una inquietant proposta artística per a la Nit de l’Art

Coincidint amb la celebració aquest dijous a Palma de la Nit de l’Art, el Centre de Cultura inaugura l’exposició "Contraviolències". Pràctiques artístiques contra l’agressió a la dona”.

Sota aquest controvertit títol, es presenta al públic una inquietant mostra que reflecteix, a través de la visió de quinze artistes internacionals, la influència de la problemàtica social de la violència de gènere en l’art contemporani.

Exclusió, agressió i silenci

L’exposició reflexa el fenòmen de l’exclusió, l’agressió i la invisibilització mitjançant diverses manifestacions artístiques, com vídeos, performances urbanes, dibuixos, còmics o fotografies.

L’explotació de les dones, representada en l’agressió, el maltractament i el feminicidi, ha estat un fenomen invisible durant dècades que ara comença a ser considerat una xacra social. L’art, com les persones, és social. Per això, no pot ser aliè a la transformació que la societat ha experimentat els darrers anys i que avui condemna la violència contra les dones.

El projecte està produït per Koldo Mitxelena Kulturunea i l’Obra Social, amb el suport de la Diputació Foral de Guipúscoa i de l’Institut Balear de la Dona. La mostra s'ha vist a Menorca i Eivissa.

1
L’exposició reflexa el fenòmen de l’exclusió, l’agressió i la invisibilització mitjançant diverses manifestacions artístiques
Inauguració 15 de setembre, a les 20 h. Fins al 30 de novembre.
Exposició | Palma
Centre de Cultura de Palma

Visites guiades per a grups. Informació i inscripcions al 971 401 001.

Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20