Conferència I. F. Arias

'Las dos patrias de fray Junípero Serra: percepciones mutuas en el siglo XXI'

El Centre de Cultura “Sa Nostra” acull la conferència “Las dos patrias de fray Junípero Serra: percepciones mutuas en el siglo XXI”, a càrrec d’Inocencio F. Arias, que forma part del programa oficial d’actes commemoratius de l’Any Juníper Serra 2013.

A la conferència, Inocencio F. Arias oferirà un testimoni contemporani sobre la dimensió, popularitat i projecció de la figura de Juníper Serra als Estats Units. Arias traçarà una anàlisi que va des del seu arrelament històric i cultural en el país nord-americà a la vigència actual del seu llegat.

Arias coneix a fons tant la figura de Serra com els Estats Units, gràcies a una dilatada trajectòria diplomàtica en aquell país com a ambaixador d’Espanya a les Nacions Unides (1977-2004) i com a cònsol general d’Espanya a Los Angeles.

Jorge Dezcallar, ex ambaixador d’Espanya als Estats Units, farà la presentació del ponent. La conferència forma part del programa oficial d’actes commemoratius de l’Any Juníper Serra 2013, que es clausurarà el pròxim 24 de novembre.

Visionari, creient i integrador

Gran visionari, fervent creient i integrador de cultures, Juníper Serra va tenir un paper clau en el naixement dels primers assentaments civilitzats que varen donar lloc a la fundació de l’estat de Califòrnia. També va treballar a fons en la tasca d’agermanament de la societat mallorquina i l’americana.

No debades, als Estats Units és considerat un dels pares de la pàtria americana i té l’honor de ser l’únic personatge no nord-americà present al Capitoli de Washington, des que el 1931 el proposàs l’estat de Califòrnia.

Juníper Serra va promoure un sistema de missions que es troba en l’origen de Califòrnia, un dels estats més pròsper dels Estats Units. La commemoració del naixement d’aquest mallorquí universal, i de la seva influència en la història del país nord-americà, forma part de rellevants commemoracions que han configurat les relacions històriques i culturals entre Espanya i EE.UU. en els darrers cinc segles i que conformen la Comissió Nacional per a les Commemoracions de Nova Espanya.

 

21-11-13
19:00
Any Juníper Serra 2013 | Palma
Centre de Cultura de Palma

Entrada lliure fins a completar l'aforament de l'espai.

Actes commemoratius de l’Any Juníper Serra 2013
El conferenciant Inocencio F. Arias
El conferenciant Inocencio F. Arias
fle_izq 1 / 2 fle_der
Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
CONFERÈNCIA
30/03/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
II CICLE CINEMA I DISCAPACITAT
31/03/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
01/04/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
05/03/2020-30/04/2020
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20