Exposició

Miniatures nadalenques amb art

El característic naixement nadalenc, elaborat per l'Agrupació de Betlemistes Francisco Roselló, que s'inclou en la tradicional ruta repartida per diferents punts de Mallorca, es pot veure al Centre de Cultura fins el 10 de gener.

 

 

 

Un pessebre de quatre metres quadrats ocupa aquests dies l'entrada del Centre de Cultura de Palma. De tipologia diorama (vol dir que està encaixat i s'observa de la mateixa manera que es mira un quadre) el pessebre hebreu reprodueix la forma de vida a Palestina fa 2.000 anys.

Algunes de les sis figures que ocupen el pessebre pertanyen al prestigiós escultor Jose Luis Mayo Lebrija i altres a les extintes fàbriques d'Imatgeria religiosa d'Olot (Catalunya) que compten amb més de 20 anys d'història.

Es tracta d'un estampa del naixement molt elaborada. Compta amb maquetes artesanals i "materials reals com la fusta" , amb la qual s'han construït les finestres i portals, expliquen des de l’associació.

Els seus creadors són José Antonio Terriente i Andreu Roselló, president de l'agrupació. Aquest any s'han decantat per aquesta tipologia de naixement atès que no és molt comú trobar-la a les Balears, encara que sí a Catalunya i Andalusia. La tradició d'aquesta associació es remunta al personatge que els dóna nom, Francisco Roselló , qui va muntar durant més de dues dècades el 'Betlem de Sant Antoniet' del carrer Sant Miquel de Palma. A les portes del 2000, l'artesà es va reunir amb un grup d'aficionats a la construcció de tan característics portals per crear, per primera vegada, una associació de pessebristes a Mallorca. La seva repetina mort va fer que els seus companys optessin per batejar-la amb el nom del seu fundador.

Ruta de Betlems

Els artesans d'aquests pessebres es dediquen, any rere any, a organitzar una ruta perquè el ciutadà i turista pugui gaudir d'aquestes creacions. Repartides per diferents punts de l'illa, podem trobar que participen centres comercials, esglésies i l'Ajuntament de Palma, entre d'altres. Tampoc falten les aportacions de particulars a diferents pobles de Mallorca.

Per a més informació es pot consultar el díptic adjunt.

El betlem inclou peçes del prestigiós escultor Jose Luis Mayo Lebrija
Betlem hebreu al Centre de Cultura de Palma
Betlem hebreu al Centre de Cultura de Palma
fle_izq 1 / 2 fle_der

Més informació:

Agrupació Betlemistes F. Roselló

Centre de Cultura

Concepció, 12

Tel - 676052580

De dilluns a divendres de 11 a 20 i dissabtes de 11 a 14 hores

Cercador
Agenda
veure tota l'agenda
CONFERÈNCIA
30/03/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
II CICLE CINEMA I DISCAPACITAT
31/03/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
MÚSICA
01/04/2020
Palma, Centre de Cultura de Palma
EXPOSICIÓ
05/03/2020-30/04/2020
Eivissa, Sala de Cultura de Eivissa

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20