Premis

El CESAG convoca els V Premis de Periodisme

Ja està obert el termini per al lliurament de reportatges que vulguin competir pel V Premi de Periodisme que convoca el Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), adscrit a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El concurs compta amb la col·laboració de "SA NOSTRA" i Endesa, i premiarà els millors reportatges socials i mediambientals, en format escrit i audiovisual.

Premis per als reportatges en format escrit i audiovisual

Està previst que es concedeixin quatre primers premis. Per a la categoria de "Reportatge social" hi haurà un premi al millor en format escrit i un altre al millor en format audiovisual, cadascun dotats amb 700 euros. Per a la categoria de "Reportatge de medi ambient" se seguirà el mateix patró: un premi per al millor reportatge en format escrit i un altre al millor en format audiovisual, tots dos també de 700 euros.

Un concurs obert a tots els estudiants universitaris de grau

El concurs està obert als estudiants universitaris de grau que cursin qualsevol titulació durant el present any acadèmic. L'objectiu és fomentar la conscienciació dels futurs periodistes i de qualsevol estudiant universitari en temes d'importància social i mediambiental per al posterior desenvolupament responsable de la seva professió.

El tema dels reportatges versarà sobre aspectes socials i mediambientals important. Els temes socials han d'estar vinculats amb els següents assumptes: col·lectius vulnerables, educació i Infància, formació i sistema educatiu, medi ambient, cultura, ètica i religió, pau i justícia, i comunicació.

Format de presentació d'originals

Els treballs han de ser inèdits. En la versió escrita, els textos hauran de tenir una extensió d'entre 9.000 i 15.000 caràcters, inclosos espais, en lletra Times New Roman, cos 12. Per a la versió audiovisual, la durada serà d'entre 3 i 5 minuts, en format vídeo.

Per a la versió escrita, els textos han d'incloure un titular, un subtítol, un entradeta i el cos del reportatge. No s'admetran fotografies. Per a la versió audiovisual, els reportatges han d'incloure un titular , rètols durant la intervenció de les fonts i una locució de suport a les imatges . Els treballs podran estar redactats o amb locució en castellà o català i hauran d'anar signats amb un pseudònim.

El lliurament es realitzarà a través de la pàgina especifica del CESAG creada per aquesta finalitat. Cada candidat podrà presentar fins a tres treballs.

El termini finalitza el 10 de maig

El termini de lliurament conclourà el 10 de maig de 2014. El jurat valorarà les obres presentades segons els criteris d'interès informatiu , veracitat , qualitat , estil , ús de fonts i originalitat . Formaran part del mateix , membres de la direcció i del professorat del CESAG , periodistes de mitjans de comunicació balears en exercici i un membre de les entitats patrocinadores del certamen .

Per a qualsevol informació, els interessats poden consultar les bases a http://educat.org/cesag/premioperiodismo_2014, o dirigir-se als coordinadors del premi, Ángeles Durán i Pedro Macías, a través de correu electrònic (aduran@cesag.org i pmacias @ cesag.org).

Sobre el CESAG

CESAG és una escola universitària fundada el 1948 a les Balears i actualment imparteix els graus oficials en Educació Infantil, Educació Primària, Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques.

Els treballs, que podran ser en format escrit o audiovisual, optaran a un dels quatre guardons dotats amb 700 euros cadascun
Guanyadors de la IV edició dels Premis  i representants del CESAG, Sa Nostra i Endesa en l'acte de lliurament dels guardons al Centre de Cultura Sa Nostra
Guanyadors de la IV edició dels Premis i representants del CESAG, Sa Nostra i Endesa en l'acte de lliurament dels guardons al Centre de Cultura Sa Nostra
fle_izq 1 / 2 fle_der
Enllaços relacionats

:

V Premis de Periodisme Alberta Giménez

http://educat.org/cesag/premioperiodismo_2014/
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20